Geschiedenis

Geschiedenis

Cuppen Logistics heeft zijn sporen in de transportwereld ruimschoots verdiend. In 1935 werd het bedrijf opgericht door Theo Cuppen. Hij startte in het centrum van Horst met veevervoer en veilingvervoer. Vanuit een garage en opslagschuur bij zijn woonhuis bracht Cuppen zijn lading met paard en wagen naar de juiste bestemming. Het bedrijf groeide gestaag.

Na de oorlog

Na de oorlog kocht Cuppen een aantal voormalige legerauto’s voor sneller en efficiënter transport. In de jaren die volgden kwamen de vier zoons van de oprichter het bedrijf versterken. Cuppen wist de activiteiten verder uit te breiden Zo werd gestart met vervoer voor de champignonverwerkende industrie, een belangrijke sector in Noord-Limburg.

Groei

In 1985 verhuisde Cuppen van het centrum naar het huidige adres aan de Venrayseweg. Zo’n drie jaar later werd vanwege aanhoudende groei nog eens 1500 m2 bijgebouwd. In 1987 stopte Cuppen met het veevervoer. Het bedrijf ging een andere koers varen. Naast de conserven richtte Cuppen zich steeds meer op geconditioneerd vervoer. Voor de groente- en fruitsector, maar ook voor de chemische industrie.

Derde generatie

Groei bleef belangrijk. In 1995 vond een grote uitbreiding plaats naar maar liefst 19.000 vierkante meter. Een deel hiervan wordt verhuurd. In 2000 nam de derde generatie Cuppen de leiding over het bedrijf. Marc Cuppen, die op dat moment al jaren binnen de organisatie actief was, werd algemeen directeur.